Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Το "Ορεινό Φεστιβάλ" πάει θάλασσα!

Στις 18 Οκτωβρίου, ένας συμπολίτης μας μου έκανε καταγγελία πώς μέλη του συλλόγου "Ορεινό Φεστιβάλ" δημιούργησαν καταυλισμό στην παραλία Αφάντου αποτελούμενο από μια κεντρική τέντα μερικά αντίσκηνα και πρόχειρες παράγκες. Η καταγγελία αυτή συνοδευόταν από αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την ταυτότητα των υπεύθυνων. (φωτογραφίες όπως τις έλαβα από τον καταγγέλλοντα συμπολίτη μας)



Πριν από μερικές μέρες επισκέφτηκα την τοποθεσία και πραγματικά διαπίστωσα την ύπαρξη του καταυλισμού. Το θέαμα απογοητευτικό. Τα περισσότερα από τα αντίσκηνα και το περιεχόμενο τους μαζί με σκουπίδια και επικίνδυνα τοξικά απορρίμματα παρατημένα και διασκορπισμένα παντού. (ακολουθούν φωτογραφίες από την περιοχή που δείχνουν εύγλωττα την κατάσταση)






Ως είχα υποχρέωση κατήγγειλα στα ΜΜΕ την όλη κατάσταση και ανάρτησα στο facebook τις φωτογραφίες από την περιοχή.
Για αυτή μου την ενέργεια κατηγορήθηκα από μέλος του συλλόγου "Ορεινό Φεστιβάλ" για εμπάθεια εναντίον τους.
Δηλαδή αγαπητοί φίλοι τι θα έπρεπε να κάνω? Να το βουλώσω? Γιατί άραγε? Έχετε ασυλία και στέκεστε στο απυρόβλητο? Μήπως γιατί είστε μάγκες και τσίφτιδες και κάνετε ότι γουστάρετε? Ή μήπως επειδή έχετε "μπάρμπα στην Κορώνη" βουλευτή της περιοχής μας?
Τους ανθρώπους της Greenpeace για παράδειγμα που καταδιώκουν συστηματικά τους παράνομους φαλαινοθήρες και αυτούς που απορρίπτουν τοξικά και πυρηνικά απόβλητα στις θάλασσες, θα τους χαρακτηρίζατε εμπαθείς?
Ε λοιπόν δεν το βουλώνω και σας παραδίδω στην κρίση των συμπολιτών μας.


Προσθήκη στις 13/11/2008 μετά τα σχόλια - απάντηση του ΖΣ

Δεν ήθελα να επανέλθω στο θέμα αλλά όταν μερικοί προσβάλουν τη νοημοσύνη μας χρειάζονται μια αποστομωτική απάντηση. Δείτε σας παρακαλώ στις δύο πρώτες φωτογραφίες την κεντρική τέντα του "Ορεινού Φεστιβάλ" και τις δύο άλλες σκηνές (των ασυνείδητων) κολλημένες πάνω της όπως την κατέγραψε με τις φωτογραφίες του ο συμπολίτης μας που έκανε την καταγγελία στις 18/10/2008. Στη συνέχεια δείτε στην τρίτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 8/11/2008 ότι απλώς μάζεψαν την κεντρική τέντα αλλά παράτησαν επί τόπου τις υπόλοιπες. Ισχυρίζονται ότι αυτές που βρέθηκαν παρατημένες δεν είναι δικές τους αλλά άλλων (ασυνείδητων). Τόσο συνωστισμό έχει πια αυτή η παραλία που οι ασυνείδητοι πήγανε και κόλλησαν τις σκηνές τους πάνω στη σκηνή του "Ορεινού Φεστιβάλ" ?
Μάλλον μας περάσατε για αμερικανάκια και μας δουλεύετε αλλά εμείς φίλε ΖΣ δεν μασάμε!!!



15 σχόλια:

ΖΔΣ είπε...

Εμαθα λεπτομέρειες γιατί καποια πράγματα δεν τα γνώριζα. Φίλε, είσαι εντελώς λάθος. Μερικοί από τον σύλλογο που έκαναν το κάμπινκ και έβαλαν και την αφίσα του 3ου φεστιβαλ, καθησαν εκεί και έφυγαν μαζευοντας τα όλα, με τον ίδιο τρόπο που δεν αφήνουμε ποτε τίποτα πίσω σε καμμιά μας εκδήλωση. Ο,τι παρουσιάζεις σαν εικόνες ντροπής του συλλογου είναι από άτομα που ουδεμία σχεση έχουν με εμάς. Μπορώ να σου πω και ποιοί ήταν αλλά όχι εδω. Ειδοποιήθηκαν από φίλους να μαζεψουν τα καμώματα τους. Η περιοχή ουτως ή άλλως φιλοξενεί αρκετους άλλους, ακόμα και αυτήν την εποχή. Θα σε παρακαλούσα να είσαι περισσότερο προσεκτικός σε καταγγελίες και την επόμενη να ειδοποιείς και τις αρμόδιες αρχές. Εμείς δεν φοβόμαστε γιατί ουδέποτε είχαμε σχέση με οτιδήποτε τέτοιο και κάθε ενέργεια του συλλόγου έχει την έκριση των αρμόδιων φορέων.

ΖΔΣ είπε...

επίσης, ουτε ασυλία έχουμε, ούτε στο απυροβλητο είμαστε, τουναντίον ακούμε ακόμα και την πλεόν κακοπροαίρετη κριτική. Η κρίση των συμπολίτων μας θα δέιξει ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Θα είσαι πρόθυμος όμως να ζητήσεις συγνώμη μετα;

Giorgos Pastrikos είπε...

Η επιχειρηματολογία σου μου θυμίζει μικρό παιδί που συνελήφθη στα "πράσα" να κάνει αταξίες και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση να είναι όπως τα λες, τα μέλη σας είναι συνένοχοι στο "φόνο" αφού ανέχτηκαν μια τέτοια κατάσταση δίπλα τους. Αν όχι ποινικά σίγουρα ηθικά.
Μου λες αν διαπιστώνω κάτι να το καταγγέλλω στις αρχές. Μα το έχω κάνει ήδη! Τα μέλη σας είναι αυτά που δεν το έκαναν βλέποντας αυτή την απαράδεκτη κατάσταση γύρω τους. Γιατί άραγε?
Αναφορικά με το ότι δεν αφήνεται τίποτα πίσω σας, θα συμφωνήσω εν μέρει. Ναι δεν αφήνεται τίποτα όρθιο πίσω σας. Όπως για παράδειγμα το βιότοπο της ροδίτικης παιώνιας (προστατευόμενο και σπάνιο είδος που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις) για να δημιουργήσετε χώρο κατασκήνωσης μέσα στο δάσος.

ΖΔΣ είπε...

Εξακολουθώ να σου λέω πως δεν ήταν δράση του Συλλόγου, δεν με ακούς όμως. Μόνος σου έδειξες πως τα παιδιά από το φεστιβάλ μαζέψαν την σκηνή τους. ΕΣΥ το δείχνεις με τις φωτογραφίες σου.

Αν δηλαδή έρθουν κάποιοι φίλοι σου ή γνωστοί σου πρέπει σώνει και καλά για να είσαι εσύ εντάξει να τους πούνε τα μέλη του Συλλόγου να μαζέψουν τις σκηνές τους; Αν δεν δέχονται εκείνη την στιγμή και σου πουν πως θα το κάνουν σε λίγο πχ ή αύριο εσύ είσαι υποχρεωμένος να τους ελέγχεις; Ναι, καταλαβαίνω και την θέση σου για τα σκουπίδια στις παραλίες αλλά αν ο άλλος είναι γαϊδούρι τι παραπάνω να κάνεις από το να του την πεις αρκετές φορές. ΔΕΝ θα χρεωθεί την κατάσταση εκεί ο Σύλλογος φίλε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τον χώρο του.

Κάπου έχεις χάσει το θέμα φίλε μου.
Και σου ξαναλέω, μπορεί να ήταν μέλη του συλλόγου ορεινού φεστιβάλ, αλλά δεν ήταν εκδήλωση του συλλόγου. Κακώς που ο Μιχάλης έβαλε την αφίσα, αλλά ακόμα και έτσι, το τι αισθάνεται ο καθένας για να βάλει σε ένα χώρο δεν χαρακτηρίζει μια κατάσταση έτσι απλά.

Φυσικά και ο σύλλογος δεν σε αφήσει χωρίς επίσημη απάντηση, εγώ απλά σου λέω επανειλημμένα πως κάνεις λάθος. Η αναδίπλωση σου για τις ευθύνες των φίλων μας δείχνει το ατόπημα της αρχική σου τοποθέτησης και την συνεχιζόμενη εμπάθεια. Ψάχνεις αφορμή να δαιμονοποιήσεις τον σύλλογο και παρά τις καλές μου προθέσεις για διάλογο και επικοινωνία, δεν μπορώ να σου κρύψω την πικρία μου για την εξέλιξη μιας εικονικής κόντρας.

Δεν θα ξανασχολιάσω τίποτα από εδώ και πέρα, γιατί δεν με νοιάζει και άλλο. Θα σου απαντήσει επίσημα ο σύλλογος. Αν θες τα λέμε και από κοντά μήπως και λύσουμε την παρεξήγηση, γιατί βαριέμαι να γράφω.

σε χαιρετώ

Giorgos Pastrikos είπε...

-Για ποια αναδίπλωση μιλάς Ζαφείρη? Την "υπόθεση εργασίας" που έκανα για χάρη της συζήτησης την εκλαμβάνεις σαν αναδίπλωση?

-Οι φίλοι των φίλων που ήρθαν κι έφυγαν αλλά δεν ήξεραν και δεν άκουγαν... Κολοκύθια τούμπανα (συγνώμη για την έκφραση)

- Την αφίσα (την υπογραφή σου) και το ... να προσέχεις που τα βάζεις λέει ο λαός.

-Υπάρχει και φωτογραφία από "κανονισμό" λειτουργίας του camp όπου αναφέρει ποιοι έμεναν εκεί και που κοιμόντουσαν αλλά η αισθητική μου δε μου επιτρέπει να την αναρτήσω.

-Τεχνηέντως, επιμόνως και με αγωνία προσπαθείτε να μου φορτώσετε εμπάθεια για να μειώσετε τις αλγεινές εντυπώσεις των πράξεων σας. Με γεια σας με χαρά σας. Παραβλέπετε και αποσιωπάτε το γεγονός ότι την καταγγελία για το συμβάν την έκανε άλλος συμπολίτης. Επίσης ότι οι διαμαρτυρίες για το "Ορεινό Φεστιβάλ" στον Ίγκο ξεκίνησαν από άλλους άσχετους με μένα συμπολίτες μας, δύο χρόνια πριν αρχίσω να ασχολούμαι εγώ.

- Εγώ να δεις πως βαριέμαι να γράφω και να ξοδεύω φαιά ουσία για τα αυτονόητα.

politis είπε...

Αποφάσισα να συμμετάσχω στη διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, παρόλο που δεν συνηθίζω αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας για το λόγο ότι εξαιτίας των φωτογραφιών που ο ίδιος έβγαλα και απέστειλα στον Γιώργο ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τον καταυλισμό μελών του Ορεινού Φεστιβάλ (όπως και οι ίδιοι παραδέχονται στα σχόλια που είδα) στ' Αφάντου. Χρησιμοποιώ τη λέξη καταυλισμό γιατί παραπέμπει σε αντίστοιχους (όσον αφορά την καθαριότητα) καταυλισμούς που βλέπουμε στις παρυφές της πόλης της Ρόδου και όχι τη λέξη κατασκήνωση και κάμπινγκ γιατί αφορά όπως εγώ νομίζω ανθρώπους που αγαπούν και απολαμβάνουν την παραμονή στη φύση χωρίς να τη βιάζουν. Ανήκω στην μικρή κατηγορία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο διαμονής κοντά στη θάλασσα εδώ και δεκαετίες προσέχοντας πάντα να αφήνω την παραλία σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που την βρήκα μεταφέροντας για χιλιόμετρα τα σκουπίδια που άφηναν οι προηγούμενοι. Στην περίπτωση του Αφάντου (που με εξόργισε) αντίκρισα ένα καταυλισμό με εμφανή την προσπάθεια να μεταφέρουν τις συνήθειες τις πόλης στην παραλία (τραπεζοκαθίσματα, πολυθρόνες, λάμπες ηλεκτρικές κ.α.) μαζί με το σωρό σκουπιδιών χύμα στην παραλία. Η εικόνα που αντίκρισα (πολύ πριν από τις 12 Οκτώβρη που έβγαλα τις φωτογραφίες) μου έδινε την εντύπωση όχι της χρήσης αλλά της χρησικτησίας του χώρου (που παραμένει ακόμα αφού έχουν εγκαταλειφτεί ως αποδεικτικά κατοχής οι ημιερειπωμένες πλέον σκηνές και οι υπόλοιπες κατασκευές). Ο ισχυρισμός δε ότι μόνο η κεντρική σκηνή (που εμφανώς χρησιμοποιήθηκε σαν εστιατόριο και τόπος συγκέντρωσης του καταυλισμού) ήταν του Ορεινού φεστιβάλ και οι υπόλοιπες σκηνές και τα παραπήγματα ήταν ουρανοκατέβατα και ότι μετείχαν μέλη του Ορεινού φεστιβάλ (μαζί με τον επικεφαλής που ο ίδιος έβαλε στη σκηνή την αφίσα του Φεστιβάλ όπως ΄παραδέχεται ο φίλος στο σχόλια, αλλά η όλη κατάσταση δεν αποτελούσε επίσημη εκδήλωση του συλλόγου μόνο την νοημοσύνη μας προσβάλει αφού στον "κανονισμό" λειτουργίας μέσα στην κεντρική σκηνή δίπλα στην αφίσα του Ορεινού φεστιβάλ αναφέρονται 6 τουλάχιστον ονόματα μελών του ορεινού φεστιβάλ με "χιουμοριστικές" αναφορές για αυθαίρετα τσαντίρια (εδώ κολλάει και ο καταυλισμός). Η όλη χωροθέτηση του καταυλισμού δείχνει ότι πρόκειται για μία ομοιογενή ομάδα ανθρώπων αφού κανείς άσχετος δεν πρόκειται να στήσει τη σκηνή ή το παράπηγμα του κολλητά σε απόσταση αναπνοής από τις διπλανές σκηνές και περιμετρικά της κεντρικής σκηνής του Ορεινού Φεστιβάλ, όταν υπάρχει μια παραλία χιλιομέτρων που είναι τελείως ελεύθερη. Νομίζω ότι τα μέλη και οι φίλοι του Ορεινού φεστιβάλ καλά θα κάνουν να φέρνουν τις συνήθειές τους στα μέτρα της φύσης που οι ίδιοι δηλώνουν ότι αγαπούν και σέβονται και όχι να προσπαθούν (κακοποιώντας την) να φέρουν τη φύση στα μέτρα τους. Και αν είχαν αυτή την ευαισθησία θα έπρεπε προ πολλού να είχαν ξηλώσει και καθαρίσει αυτό το χάλι αντί να αποποιούνται των ευθυνών τους (ειδοποιώντας τους ασυνείδητους φίλους τους να "μαζέψουν τα καμώματά τους". Ακόμη κι αν δεν είναι ένοχοι είναι σίγουρα συνένοχοι...

Giorgos Pastrikos είπε...

Φίλε "Politis" ευχαριστώ για την παρέμβαση. Η μαρτυρία σου για το ποιος έκανε τι, είναι η καλύτερη απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είμαστε μάρτυρες της μετάλλαξης του Ορεινού Φεστιβάλ σε Παράκτιο ?
Άλλωστε, οι παραλίες δεν καίγονται εύκολα όπως ο Ίνγκος.

Giorgos Pastrikos είπε...

Τι να πω φίλη/φίλε greektrick. Με τέτοια νοοτροπία που έχουνε όλα είναι πιθανά.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και συνηθίζω να έχω μαζί μου συνεχώς τη φωτογραφική μου μηχανή έτυχε σήμερα να ακούσω εκπληκτος απο το τηλέφωνο μου τις κατηγορίες πως εγω ημουν αυτός που ανέβασε τις φωτογραφίες του καμπινκ στην παραλία. Θελω να πω λοιπον και δημόσια πως καμια σχεση δεν εχω με αυτές τις φωτογραφίες και παρακαλώ τον αγαπητο blogger politis να το επιβεβαίώσει.Η γνώμη μου για το θέμα συμπίπτει με τη δικιά του αλλα με τις φωτογραφίες δεν εχω σχέση. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Giorgos Pastrikos είπε...

Σάββα μπορώ να διαβεβαιώσω κι εγώ ότι οι φωτογραφίες δεν είναι δικές σου αλλά άλλου συμπολίτη μας.
Σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Ανώνυμος είπε...

τα ατομα ζηλεψανε την γυφτια των στρατιωτικων στην περιοχη και συνδραμαν να την ενισχυσουνε,οσο για τον μπαρμπα στην κωρονη θα τον γιαουρτωσω το λιγοτερο ,δεν φοβομαστε κανενα ,μπαρμπα στην κορωνη εχουν και δικοι μας φιλοι στο κατω κατω και σιγουρα πιο εντιμο απο τον δικο τους

Ανώνυμος είπε...

άντε τώρα που άνοιξε ο δήθεν διάλογος να πω και εγώ τον δικό μου πόνο... τα δάση, οι παραλίες, τα ποτάμια κτλ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ! Εχουν κάτοικους που η παρουσία μας διώχνει, σκοτώνει, φοβίζει κτλ. Εαν αυτό κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και προφασίζονται την προστασία για να νιώσουν και αυτοί κάτι από την φύση φθάνοντας τελικά εν αγνοία τους (κακό πράγμα η άγνοια... ) να την απειλούν ας μην θεωρήσουν ότι έχουν πεδίο, μπορεί να μην είμαστε "κάτοικοι" της φύσης αλλά επειδή μπορούμε θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα τους μαζί με το δικό μας αφού τελικά η ευζωία όπως και η επιβίωση μας εξαρτάται από την διατήρηση των "κατοίκων".

Theodota είπε...

Μπήκα τώρα στο μπλογκ σας, λίγο καθυστερημένα! Πείτε μου, αυτό το ελληναράδικο ορεινό φεστιβάλ σκουπιδαριού απομακρύνθηκε από την ωραία παραλία;

Giorgos Pastrikos είπε...

Δεν έχω κάποια σίγουρη πληροφορία να σου δώσω. Νομίζω όμως ότι ο Δήμος Καλλιθέας έκανε ένα καθαρισμό. Σύντομα θα επισκεφτώ το χώρο και θα σε ενημερώσω.